top of page

PORTFOLIO 

Tereza Georges

Hej!

Jag är en 34-årig mamma som bor i Blentarp - hjärtat av Skåne. Jag älskar att måla och har gjort det i perioder under mitt liv. Som ung flicka studerade jag på konstskola i Prag, Tjeckien. Jag gifte mig med en svensk, flyttade till Sverige och fick barn här.   

Att byta land och kultur var inte helt lätt så under denna period var det inte lätt att få tid och motivation till att måla. Inte förrän jag faktiskt hittade skönheten i Skåne och började jag måla bilder med naturtema. Min dotter blev i sin tur inspirerad av mig och står ofta med sin egen målning bredvid mig. Det var på Falsterbo som jag såg insåg hur vacker den svenska naturen är. Jag skulle vilja koncentrera mig mer på den lokala faunan och miljön.

Jag arbetar som grafisk designer, men äger också ett litet företag som tar det mesta av min tid och kreativitet. Tack och lov är mitt arbete också kopplat till den kreativa delen, men det stjäl tid för mig som jag önskar jag kunde lägga på målandet. Om jag får det här bidraget kan äntligen jag trappa ner på min medverkan i företaget och använda det till att koncentrera mig på att fånga den skånska naturen med dess djur- och växtliv på duk. 

bottom of page